Вторник
23.04.2024
17:13
Категории раздела
Новини [25]
Форма входа
Поиск
Корисні сайти
  • Міністерство освіти і науки України
  • Управління освіти і науки Донецької Облдержадміністрації
  • Обл. ІППО. Відділ дистанційного навчання
  • Обл. ІППО. Відділ ЗНО та моніторингу якості освіти
  • УЦОЯО
  • Методичний кабінет відділу освіти Димитровської міської ради
    Главная » Статьи » Новини » Новини

    Тест як інструментарій формування ключових освітніх компетентностей учнів.
    Проблеми вивищення якості суспільствознавчої освіти  на основі впровадження інноваційних технологій, формування системи підготовки учасників освітнього процесу до участі в процедурі зовнішнього незалежного оцінювання  висвітлено та обговорено в ході семінару вчителів історії, який відбувся 16.02.2012 року на базі Димитровського міського ліцею.
         Учасниками методичного заходу  обговорено  проблемні аспекти  субсидарної взаємодії міської методичної служби та методичного об»єднання вчителів предметів суспільствознавчого циклу в напрямку забезпечення якісних  показників результативності освітньої діяльності. Внесено пропозиції щодо змін функціональних моделей побудови андрагогічного процесу, спрямованого на вдосконалення професійної компетентності освітян,та освітнього процесу  на основі впровадження галузевих інновацій .
        У ході семінару презентовано досвід роботи вчителя загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Баженової О.В. з проблеми використання тестових технології на етапі актуалізації опорних знань учнів в процесі навчальної діяльності. Вчителем Української гімназії Переходовою О.І. представлено систему класно-урочної  діяльності вчителя  з підготовки учнів до участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, презентовано  укладені на основі застосування стандартизованих  тестових завдань  та самостійно розроблені вчителем тест-пакети, комплекти завдань для організації моніторингового процесу, контрольно-оцінювальної діяльності вчителя та процесу само- та взаємоконтролю освітньої діяльності учнями. Надано рекомендації та представлено зразки методичних напрацювань з використання інформаційно-комунікаційних технологій та цифрових освітніх ресурсів, програмного забезпечення на магнітних носіях.  Перспективний та рекомендований до застосування та поширення досвід організації навчального процесу , орієнтованого на досягнення позитивного освітнього результату та формування достатнього рівня готовності учнів до участі в ЗНО представлено вчителем Димитровського міького ліцею Журбою О.В.Учасникам семінару представлено предметні  учнівські портфоліо, укладені вчителем, комплекти тесових завдань.  Проведено майстер- клас з використання програмних засобів для проведення тестового контролю та самоконтролю компетентнісного рівня учнів.
         У ході обговорення ключових проблем  семінару внесено пропозицію та прийнято рішення про укладання електронного зошита-посібника для учнів з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання та впровадження дистанційного підготовчого курсу для старшокласників з використанням можливостей сайту методичного кабінету міськво.

    Категория: Новини | Добавил: dimitrmk (24.02.2012)
    Просмотров: 775 | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]